Gyros. Nincs annál jobb, mint amikor találsz egy jó kis gyroszost, igazi gyros sütővel, és kérhetsz egy mindent bele gyrost. De van olyan, amikor vasárnapi ebédet kell készítened, és mivel nem rendelkezel gyros sütővel, pitát pedig nem akarsz készíteni, így marad a hazai. Ilyenkor hívod gyros tálnak.
Házi Gyros
Hozzávalók:
80 dkg sertés comb
1 csomag gyros pác
olaj
vörös káposzta
uborka
paprika
paradicsom
2 pohár joghurt
1 kanál tejföl
só
bors
citromlé
szárított kaporlevél
Előző nap a húst felcsíkoztam, és a páchoz kevertem, majd beletettem a hűtőbe.
A vörös káposzta felét vékonyra szeleteltem, hozzáadtam a vékony szeletekre vágott paradicsomot, paprikát és a tökgyalun lereszelt uborkát. Belekevertem a joghurtot, a tejfölt, a sót, a citromlét, a borsot és a kaporlevelet. Jól összekevertem, és beletettem a hűtőbe.
Egy kis olajat öntöttem a serpenyőbe és a húst kisütöttem.
Sült krumplival tálaltam.
Házi Gyros
Hozzávalók:
80 dkg sertés comb
1 csomag gyros pác
olaj
vörös káposzta
uborka
paprika
paradicsom
2 pohár joghurt
1 kanál tejföl
só
bors
citromlé
szárított kaporlevél
Előző nap a húst felcsíkoztam, és a páchoz kevertem, majd beletettem a hűtőbe.
A vörös káposzta felét vékonyra szeleteltem, hozzáadtam a vékony szeletekre vágott paradicsomot, paprikát és a tökgyalun lereszelt uborkát. Belekevertem a joghurtot, a tejfölt, a sót, a citromlét, a borsot és a kaporlevelet. Jól összekevertem, és beletettem a hűtőbe.
Egy kis olajat öntöttem a serpenyőbe és a húst kisütöttem.
Sült krumplival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése