Vasárnapra újabb kísérleti torta készült, ezúttal Dobostorta. Nem kört akartunk készíteni, mert akkor hat lapot kellett volna készíteni, hanem hosszúkásat. Ehhez elég volt kétszer három tojásos piskótát kisütni a gáztepsiben, és három,három részre vágni. Felolvasztottunk négy evőkanál cukrot, és ezt az egyik lapra kentük, majd gyorsan bejelöltük rajta a tíz szeletet, és amikor megszilárdult teljesen szétvágtuk.
A krém hivatalosan tojással készülve, de mi csoki pudingból készítettük, amibe még tettünk egy fél tábla étcsokoládét, és ha kihűlt egy kocka Rama margarinnal kikevertük. Ezt kentük a piskóták közé, és az oldalaira, amit még beborítottunk szárazon pörkölt mandulával. A végén rátettük a feldarabolt tetőt.
Nem mondom, hogy cukrászdába elmehetne, de a család betermelte.
A krém hivatalosan tojással készülve, de mi csoki pudingból készítettük, amibe még tettünk egy fél tábla étcsokoládét, és ha kihűlt egy kocka Rama margarinnal kikevertük. Ezt kentük a piskóták közé, és az oldalaira, amit még beborítottunk szárazon pörkölt mandulával. A végén rátettük a feldarabolt tetőt.
Nem mondom, hogy cukrászdába elmehetne, de a család betermelte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése