2011. november 14., hétfő

Dobos, csokis

Vasárnapra újabb kísérleti torta készült, ezúttal Dobostorta. Nem kört akartunk készíteni, mert akkor hat lapot kellett volna készíteni, hanem hosszúkásat. Ehhez elég volt kétszer három tojásos piskótát kisütni a gáztepsiben, és három,három részre vágni. Felolvasztottunk négy evőkanál cukrot, és ezt az egyik lapra kentük, majd gyorsan bejelöltük rajta a tíz szeletet, és amikor megszilárdult teljesen szétvágtuk.
A krém hivatalosan tojással készülve, de mi csoki pudingból készítettük, amibe még tettünk egy fél tábla étcsokoládét, és ha kihűlt egy kocka Rama margarinnal kikevertük. Ezt kentük a piskóták közé, és az oldalaira, amit még beborítottunk szárazon pörkölt mandulával. A végén rátettük a feldarabolt tetőt.
Nem mondom, hogy cukrászdába elmehetne, de a család betermelte.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése