Shepherd's pie, mert hogy ma ezt készítettem, egy tipikus angol étel. Az angolok eredetileg bárányból készítik, és a neve is innen származik. Ez az étel a maradékokra épült eredetileg, ragu, krumplipüré, és sajt. Az angolok eredetileg Cheddar sajtot használtak, én azonban ettől is eltértem. A másik nagy eltérés, az, hogy sertéshúsból készítettem.
Nem mondom, hogy osztatlan sikert arattam, a fiam egyszerűen 'makaróni tészta nélkül' nevet adta neki.
Shepherd's pie
Hozzávalók:
50 dkg sovány darált sertéshús
só
bors
kakukkfű
rozmaring
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2, 5 dl vörösbor
3 dl csirkehúsleves (én kockát használtam)
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli
só
5 dkg vaj
trappista sajt
2 tojássárgája
A hagymát kockára vágtam, és olajon megfutottam. Hozzáadtam a húst, amit fehéredésig pároltam. Beleöntöttem a bort, a húslevest, a paradicsompürét, és fűszereztem. Főztem, és hagytam, hogy jó sűrű legyen.
A krumplit feltettem sós vízben főzni, amikor megfőtt a vajjal összetörtem. Kihűtöttem majd beletettem a két tojás sárgáját, és két evőkanál sajtot.
A húst a tepsibe tettem, majd rárétegeztem a pürét. Megszórtam sajttal.
Az előmelegített sütőbe tettem, és addig sütöttem (kb. 20 percig), amíg a teteje aranybarna nem lett.
Nem mondom, hogy osztatlan sikert arattam, a fiam egyszerűen 'makaróni tészta nélkül' nevet adta neki.
Shepherd's pie
Hozzávalók:
50 dkg sovány darált sertéshús
só
bors
kakukkfű
rozmaring
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2, 5 dl vörösbor
3 dl csirkehúsleves (én kockát használtam)
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli
só
5 dkg vaj
trappista sajt
2 tojássárgája
A hagymát kockára vágtam, és olajon megfutottam. Hozzáadtam a húst, amit fehéredésig pároltam. Beleöntöttem a bort, a húslevest, a paradicsompürét, és fűszereztem. Főztem, és hagytam, hogy jó sűrű legyen.
A krumplit feltettem sós vízben főzni, amikor megfőtt a vajjal összetörtem. Kihűtöttem majd beletettem a két tojás sárgáját, és két evőkanál sajtot.
A húst a tepsibe tettem, majd rárétegeztem a pürét. Megszórtam sajttal.
Az előmelegített sütőbe tettem, és addig sütöttem (kb. 20 percig), amíg a teteje aranybarna nem lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése