2010. december 19., vasárnap

Füstölt, Töltött, Rántott

Karácsonyi időszak előtt, most úgy döntöttem olyan dolgokból készítek, amit a hűtőben találok.
Volt egy kis füstölt sajtom, pár szelet lenmagos kenyerem. Máris kész volt, hogy mi lesz a húsom tölteléke. Persze, még megbolondítottam egy kis gombával.
Remek fogás lett, különleges, és finom.


Füstölt sajtos, lenmagos kenyérrel töltött hús, sajtgombóccal, és sült gombával

Hozzávalók:
6 szelet sertés karaj
15 dkg füstölt sajt
3 szelet lenmagos kenyér
1 tojás
1 doboz gomba
olaj
hagyma

bors
majoranna
petrezselyemzöld

A húsokat kivertem, sóztam, és pihentettem. A kenyeret beáztattam, hozzátettem a reszelt sajtot, a tojást. A hús szeletekre tettem egy csíkot, és felgöngyöltem, majd bepaníroztam, majd kisütöttem.
A kimaradt töltelékből kis golyókat formáltam, ezt is kipaníroztam és szintén kisütöttem.
Az olajon megfuttattam a hagymát, hozzáadtam a gombát, sóztam, borsoztam, majorannáztam, és petrezselyemzöldeztem majd megpirítottam.
Krumplipürét kínáltam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése