2011. június 26., vasárnap

Zöld, Lila, Pálca

Az étel bonyolultnak tűnik, pedig végtelenül egyszerű. Nem sok minden kell hozzá, csak egy kis rafinéria, és az egyszerű krumplipüré sem egyszerű krumplipüré, a sült hús, pedig nem egyszerű sült hús.


Pálcás hús, petrezselymes krumplipürével és lilahagyma lekvárral

Hozzávalók:
10 szelet sertéshús
fűszerek
fokhagyma
olaj

5 db lilahagyma
4 evőkanál barna cukor
1 evőkanál méz
1 evőkanál ecet
1 pohár vörösbor
citromlé

bors

A húst klopfoltam, feltekertem, és kettesével felszúrtam grillpálcára (ha nincs hurkapálca is jó), ezután kiolajozott sütőbbe tettem, és fűszereztem. Én most sót, borsot, majorannát és pirospaprikát használtam. Tettem még hozzá pár fokhagymát, majd először alufólia alatt, majd anélkül megsütöttem.
A hagymákat felszeleteltem. Egy serpenyőbe a barna cukrot és a mézet felolvasztottam, és rátettem a hagymát. Sóztam, borsoztam, és felöntöttem egy kis vízzel. Amikor elfőtt a víz, hozzáadtam a fél citrom levét, az ecetet és a vörösbort, majd készre pároltam.
A krumplipürében semmi ördöngösség nem volt, csak a kész pürébe egy csokor apróra vágott petrezselymet tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése