A legtöbbször a hús mellé szoktam valami köretet kitalálni. De most fordítva történt. Sajnos idén csak 7 db körténk lett ezért vasárnapi ebédhez akartam felhasználni, hogy mindenki ehessen belőle. A körtéhez pedig a sajt nagyon megy, ezért persze, hogy ezt is beletettem az ételbe. Semmi nagy dolgot nem alkottam, viszont finomat, nos azt igen.
Sajtos hús, körtekompóttal
Hozzávalók:
8 szelet sertés comb
4 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
trappista sajt
2 kocka kenhető, ömlesztett sajt
só
bors
vegeta
Kompót
7 db körte
citromlé
4 evőkanál cukor
víz
A húst elősütöttem, és tepsibe tettem. Sóztam, borsoztam és vegetáztam. A tejszínhez hozzákevertem a tejfölt. Tetszés szerint belekockáztam annyi trappista sajtot amennyire sajtosat akartam (szerintem úgy 5 dkg volt) és a két kocka sajtot. Ezt a masszát ráöntöttem a húsra. Lefóliáztam és sütöttem.
Ha már teljesen készen volt pár percig fólia nélkül sütöttem.
A körtét megpucoltam és csíkokra vágtam. Annyi vizet adtam hozzá, hogy ellepje. Tettem hozzá citromlevet, hogy ne barnuljon meg, majd 4 evőkanál cukrot. Megfőztem, és tálalásig hűtöttem.
Lehet, bő lével enni, de lehet úgy is, hogy csak magát a körtét esszük meg, és a levét leszűrjük.
Sajtos hús, körtekompóttal
Hozzávalók:
8 szelet sertés comb
4 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
trappista sajt
2 kocka kenhető, ömlesztett sajt
só
bors
vegeta
Kompót
7 db körte
citromlé
4 evőkanál cukor
víz
A húst elősütöttem, és tepsibe tettem. Sóztam, borsoztam és vegetáztam. A tejszínhez hozzákevertem a tejfölt. Tetszés szerint belekockáztam annyi trappista sajtot amennyire sajtosat akartam (szerintem úgy 5 dkg volt) és a két kocka sajtot. Ezt a masszát ráöntöttem a húsra. Lefóliáztam és sütöttem.
Ha már teljesen készen volt pár percig fólia nélkül sütöttem.
A körtét megpucoltam és csíkokra vágtam. Annyi vizet adtam hozzá, hogy ellepje. Tettem hozzá citromlevet, hogy ne barnuljon meg, majd 4 evőkanál cukrot. Megfőztem, és tálalásig hűtöttem.
Lehet, bő lével enni, de lehet úgy is, hogy csak magát a körtét esszük meg, és a levét leszűrjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése