2010. október 29., péntek

Pukkanás

A fánkot bármennyire szeretem, valahogy sohasem sikerül jóra elkészíteni. Plusz számomra sok vele a munka, ezért keresem az alternatív megoldásokat.
Így akadtam rá a 'Vidék Íze' című újság egyik régebbi számában erre az egyszerű, de mégis finom édességre.


Pukkanós fánk

Hozzávalók:
7 dkg vaj
17 dkg liszt
2 dl víz
5 tojás
olaj
étcsokoládé


A vizet felforraltam a vajjal és belekevertem a lisztet. Addig kevertem amíg elvált az edénytől és a kanáltól. Amikor kihűlt belekevertem a tojásokat. Ezután két teáskanál segítségével fánkocskákat szaggattam és bő olajban kisütöttem. Amikor egyik oldaluk kisült, akkor megfordítottam őket. Ekkor pukkannak, innen a név.
A lecsepegtetett, de forró fánkokat meghempergettem reszelt csokiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése