2010. október 31., vasárnap

Születésnapi ebéd

Ma tartottuk édesanyám születésnapját. Valami finom, egyszerű, de mégis különleges ételt akartam készíteni. Adva volt, hogy sült csirke lesz, de el akartam kerülni a krumplipürés, uborkás ebédet. Bár a családom imádja a pürét, most mégis hanyagoltam. Egyszerű köretet akartam, ami mégsem olyan egyszerű. Így született meg ez az ebéd. Bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű.
Ami a legfontosabb anyukám is szerette.


Zöldséges rétes és fóliás majorannás krumplival

Hozzávalók:
2 db vajastészta
30 dkg mexikói zöldségkeverék

bors
sajt
1 tojás
20 db közepes krumpli
majoranna

A zöldségkeveréket megfőztem, majd leszűrtem, és hagytam, hogy kihűljön. A zöldségekhez hozzákevertem a tojást, a borsot és a reszelt sajtot.
Kinyújtottam a tésztát és beletettem a zöldséget. Mivel két lapot készítettem ezért a keveréket megfeleztem. Majd úgy töltöttem meg, mint egy rétest.
Ezután 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.

A krumplit megpucoltam, és mindegyiket kettévágtam. Beolajoztam, sóztam, borsoztam és majorannáztam. A fóliába tettem a krumpli adagokat, és batyukat formáztam belőle. Betettem a sütőbe és készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése