2010. október 26., kedd

Meleg és krémes

Mostanában nem készítettem bonyolult ételeket. Mindig volt valami más, ami miatt az egyszerűséget választottam. Emiatt pedig úgy döntöttem, hogy még a fényképezőgépet sem veszem elő.
Most azonban itt az idő, hogy az ősz, szürke és hideg napokat újra kellemesebbé tegyem. Itt az ideje jókat, és nyilvánosságnak szánt dolgokat főzni.
A zellerkrémleves az egyik kedvenc krémlevesem. Ilyen időben forrón sajttal és kenyérkockával máris kevésbé elviselhetetlen ez a késő októberi nap.


Zellerkrémleves

Hozzávalók:
30 dkg zeller
fél fej hagyma
1 evőkanál étolaj
2 szál sárgarépa
2 db krumpli
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zeller zöld
2 dl főzőtejszín

bors
vegeta

Az étolajon a hagymát felfuttattam, beletettem a kockára vágott zellert, sárgarépát, krumplit. Feleresztettem vízzel. Beletettem a felvágott zeller és petrezselyemzöldet. Sóztam, vegetáztam és borsoztam, majd puhára főztem.
Beleöntöttem a főzőtejszínt. Kézi botmixerrel összeturmixoltam. Tésztaszűrőn átszűrtem.
A forró levest kenyérkockával, és reszelt sajttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése