Mostanában nem készítettem bonyolult ételeket. Mindig volt valami más, ami miatt az egyszerűséget választottam. Emiatt pedig úgy döntöttem, hogy még a fényképezőgépet sem veszem elő.
Most azonban itt az idő, hogy az ősz, szürke és hideg napokat újra kellemesebbé tegyem. Itt az ideje jókat, és nyilvánosságnak szánt dolgokat főzni.
A zellerkrémleves az egyik kedvenc krémlevesem. Ilyen időben forrón sajttal és kenyérkockával máris kevésbé elviselhetetlen ez a késő októberi nap.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
30 dkg zeller
fél fej hagyma
1 evőkanál étolaj
2 szál sárgarépa
2 db krumpli
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zeller zöld
2 dl főzőtejszín
só
bors
vegeta
Az étolajon a hagymát felfuttattam, beletettem a kockára vágott zellert, sárgarépát, krumplit. Feleresztettem vízzel. Beletettem a felvágott zeller és petrezselyemzöldet. Sóztam, vegetáztam és borsoztam, majd puhára főztem.
Beleöntöttem a főzőtejszínt. Kézi botmixerrel összeturmixoltam. Tésztaszűrőn átszűrtem.
A forró levest kenyérkockával, és reszelt sajttal tálaltam.
Most azonban itt az idő, hogy az ősz, szürke és hideg napokat újra kellemesebbé tegyem. Itt az ideje jókat, és nyilvánosságnak szánt dolgokat főzni.
A zellerkrémleves az egyik kedvenc krémlevesem. Ilyen időben forrón sajttal és kenyérkockával máris kevésbé elviselhetetlen ez a késő októberi nap.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
30 dkg zeller
fél fej hagyma
1 evőkanál étolaj
2 szál sárgarépa
2 db krumpli
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zeller zöld
2 dl főzőtejszín
só
bors
vegeta
Az étolajon a hagymát felfuttattam, beletettem a kockára vágott zellert, sárgarépát, krumplit. Feleresztettem vízzel. Beletettem a felvágott zeller és petrezselyemzöldet. Sóztam, vegetáztam és borsoztam, majd puhára főztem.
Beleöntöttem a főzőtejszínt. Kézi botmixerrel összeturmixoltam. Tésztaszűrőn átszűrtem.
A forró levest kenyérkockával, és reszelt sajttal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése