2011. február 6., vasárnap

Golyók

Mint az már kiderült én nem nagyon szeretem azokat az ételeket amelyek miatt órákat kell töltenem a konyhába. Viszont kedvelem az ötletes ételeket. Azokat az ételeket, amelyek bonyolultnak tűnnek, pedig nagyon könnyen elkészíthetőek. Ilyen lett ez a mai ebéd is. Bonyolultnak tűnik, pedig csak fantázia kérdése, hogy a darált hús ne fasírt legyen, a kelbimbó meg ne csak párolva kerüljön mellé.



Húsgolyók kelbimbóval

Hozzávalók:
fél kiló darált tarja
5 dkg reszelt trappista sajt
2 szelet kenyér
1 tojás

bors
zsemlemorzsa
olaj
kelbimbó
1 pohár tejföl
10 ml főzőtejszín

A húshoz hozzáadtam az áztatott kenyeret, a sajtot, a tojást, a borsot, a sót, a zsemlemorzsát és összegyúrtam.
Egy közepes tepsit kiolajoztam, és felváltva raktam bele a fasírtgolyókat és a kelbimbót. (Nem gond ha egy kis hús marad, jó lesz másnapra főzelék mellé!) Amikor teleraktam a tepsit a tejfölt összekevertem a tejszínnel és ráöntöttem. Ezután fóliával letakartam és előmelegített sütőben megsütöttem. A végén levettem róla a fóliát, hogy egy kis színt is kapjon.
Én krumplipürével tálaltam, de önállóan is kiváló ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése