A gyümölcs és hús összekombinálása az én vesszőparipám. Kedvelem a gyümölccsel töltött húsokat, és egy egyszerű sültet is fel tudok dobni, ha meleg szilvalekvárt adok hozzá.
Most egy kicsit messzebbre merészkedtem. Egy kicsit Indiába, és egy kicsit a Távol Keletre. A lányom kapott egy csomag aszalt sárgadinnyét. Én pedig használtam a fantáziámat. Nem vittem túlzásba, de mégis érdekes húst hoztam össze. A köret pedig szintén a gyümölcsös vonalat követte.
A fahéj azonban kimaradt. Nem azért, mert elfelejtettem, hanem mert úgy éreztem az már túl sok volna.
Aszalt sárgadinnyével töltött hús, mazsolás rizzsel
Aszalt sárgadinnyével töltött hús
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
10 dkg aszalt sárgadinnye
só
bors
olaj
vegeta
főzőtejszín
A húst felszúrtam, és beletöltöttem az aszalt sárgadinnyét. Sóztam, borsoztam, vegetáztam és beletettem egy öntöttvas edénybe. Egy kis olajat öntöttem alá, és kb. 1,5 dl főzőtejszínt öntöttem alá, és készre sütöttem. Amikor elkészült kivettem, és szeletelésig fólia alá tettem.
Mivel a rizst is ebben az edényben készítettem el, ezért nem mostam ki.
Mazsolás rizs
Hozzávalók:
1 csomag előfőzött rizs
1, 5 dl főzőtejszín
1, 5 dl víz
egy marék mazsola
Az öntöttvas edénybe beletettem a rizst, a mazsolát, a főzőtejszínt és a vizet. Lefedtem, és készre főztem.
Most egy kicsit messzebbre merészkedtem. Egy kicsit Indiába, és egy kicsit a Távol Keletre. A lányom kapott egy csomag aszalt sárgadinnyét. Én pedig használtam a fantáziámat. Nem vittem túlzásba, de mégis érdekes húst hoztam össze. A köret pedig szintén a gyümölcsös vonalat követte.
A fahéj azonban kimaradt. Nem azért, mert elfelejtettem, hanem mert úgy éreztem az már túl sok volna.
Aszalt sárgadinnyével töltött hús, mazsolás rizzsel
Aszalt sárgadinnyével töltött hús
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
10 dkg aszalt sárgadinnye
só
bors
olaj
vegeta
főzőtejszín
A húst felszúrtam, és beletöltöttem az aszalt sárgadinnyét. Sóztam, borsoztam, vegetáztam és beletettem egy öntöttvas edénybe. Egy kis olajat öntöttem alá, és kb. 1,5 dl főzőtejszínt öntöttem alá, és készre sütöttem. Amikor elkészült kivettem, és szeletelésig fólia alá tettem.
Mivel a rizst is ebben az edényben készítettem el, ezért nem mostam ki.
Mazsolás rizs
Hozzávalók:
1 csomag előfőzött rizs
1, 5 dl főzőtejszín
1, 5 dl víz
egy marék mazsola
Az öntöttvas edénybe beletettem a rizst, a mazsolát, a főzőtejszínt és a vizet. Lefedtem, és készre főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése