2010. november 1., hétfő

Születésnap után

Tegnap írtam, hogy édesanyám születésnapja volt. Vasárnap is volt, tehát az édesség elkerülhetetlen. Anyukám viszont nem rajong az édességért, a vaníliásat meg nagyon nem kedveli. A fiatalság viszont szereti a habos édességeket, így készítenem kellett. Bár nem panaszkodhatom anyu háromféle süteménnyel és sóssal jött a saját ebédjére.
A mostani sütemény nem bonyolult. Egyszerű és mutatós. Ezt még nagyon régen olvastam egy Magyar Konyhában. Azt gondolom, hogy ez a neve, bár ebben sem vagyok olyan biztos. A lényeg viszont, hogy finom lett.
Még anyu is evett belőle egy szelettel!


Rotschild szelet

Hozzávalók:
4 tojásos piskóta
1 tábla fehér csokoládé
2 dl habtejszín
porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 csomag habfixáló
reszelt étcsokoládé
tetszőleges gyümölcs

Püspökkenyér formában kisütöttem a piskótát. Hagytam kihűlni. Ezután kivágtam a közepét.
A fehér csokit felolvasztottam. A tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem. Belekevertem a felolvasztott csokit. Ezt a krémet a piskóta mélyedésébe töltöttem, majd rátettem a kivájt részt.
A kivájt részt megkentem egy kis krémmel, és reszelt étcsokoládéval megszórtam.
Tálalásnál erdei gyümölcs szószt adtam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése