Az ünnepek végével már kicsit untam a nehéz és tápláló édességeket. Most valami egyszerűt akartam készíteni. Volt a hűtőben egy mascarponém, és tudtam, hogy ez lesz a krém. De abban is biztos voltam, hogy nem a szokásos tiramisut akarom elkészíteni. Sőt még csak gyümölccsel sem akartam megbolondítani. Csak valami egyszerű akartam készíteni.
Meg kell, hogy mondjam amennyire egyszerű volt elkészíteni, annyira finom lett.
Mascarponés diós szelet
Hozzávalók:
4 tojásos diós piskóta
500 g Szarvasi mascarpone
20 ml Hulala tejszín
2 db habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 marék durvára tört dió
Egy négy tojásos diós piskótát sütöttem egy közepes négyzet alakú sütőben.
Eközben a diót száraz serpenyőben megpirítottam.
Felvertem a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzá adtam a mascarponét. Jól összedolgoztam, és a kihűlt tésztára simítottam.
Erre rászórtam a pirított diót és tálalásig a hűtőbe tettem.
Meg kell, hogy mondjam amennyire egyszerű volt elkészíteni, annyira finom lett.
Mascarponés diós szelet
Hozzávalók:
4 tojásos diós piskóta
500 g Szarvasi mascarpone
20 ml Hulala tejszín
2 db habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 marék durvára tört dió
Egy négy tojásos diós piskótát sütöttem egy közepes négyzet alakú sütőben.
Eközben a diót száraz serpenyőben megpirítottam.
Felvertem a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzá adtam a mascarponét. Jól összedolgoztam, és a kihűlt tésztára simítottam.
Erre rászórtam a pirított diót és tálalásig a hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése