Ha muffinra gondolunk általában mindenkinek az édes sütemény jut eszébe. Persze vannak az univerzumba rengetegen, akik úgy gondolják, hogy nem szabad a muffin sütőt csak erre használni, rengeteg lehetőséget rejt magába a forma. Például, hogy ne hagyományos fasírtot süssön az ember, és, hogy a szilveszterről megmaradt egy leveles tésztát is fel tudja használni. Az sem volt elhanyagolandó, hogy csak a sütőbe kellett betolnom őket, és máris kész volt az ebéd.
Fasírt muffin és kukorica muffin
Fasírt muffin
Hozzávalók:
20 dkg darált sertéshús
egy kis darab füstölt kolbász
1 szelet kenyér
1 tojás
zsemlemorzsa
só
bors
vaj
A kenyeret vízbe beáztattam, kinyomkodtam, majd összekevertem a hozzávalókat. Egy 12 lyukú muffin formába elosztottam a húst, a tetejére egy kis vajat tettem, és aranybarnára sütöttem.
Kukorica muffin
Hozzávalók:
1 darab leveles tészta
egy doboz kukorica
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál liszt
bors
szárított zöldség zöldje
A kukoricát lecsepegtettem, hozzáadtam a sajtot, tojást, lisztet, borsot, zöldség zöldjét és összekevertem.
A tésztát kinyújtottam és hat részre osztottam. Egy hat lyukú muffin formát kibéleltem a tésztával, úgy, hogy legyen pereme. Ebbe két-két evőkanál kukoricát tettem. Ráhajtottam a tésztát, hogy batyu formája legyen. Tojással megkentem, és a sütőbe tettem. Aranybarnára sütöttem.
Fasírt muffin és kukorica muffin
Fasírt muffin
Hozzávalók:
20 dkg darált sertéshús
egy kis darab füstölt kolbász
1 szelet kenyér
1 tojás
zsemlemorzsa
só
bors
vaj
A kenyeret vízbe beáztattam, kinyomkodtam, majd összekevertem a hozzávalókat. Egy 12 lyukú muffin formába elosztottam a húst, a tetejére egy kis vajat tettem, és aranybarnára sütöttem.
Kukorica muffin
Hozzávalók:
1 darab leveles tészta
egy doboz kukorica
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál liszt
bors
szárított zöldség zöldje
A kukoricát lecsepegtettem, hozzáadtam a sajtot, tojást, lisztet, borsot, zöldség zöldjét és összekevertem.
A tésztát kinyújtottam és hat részre osztottam. Egy hat lyukú muffin formát kibéleltem a tésztával, úgy, hogy legyen pereme. Ebbe két-két evőkanál kukoricát tettem. Ráhajtottam a tésztát, hogy batyu formája legyen. Tojással megkentem, és a sütőbe tettem. Aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése