2011. január 23., vasárnap

Muffin, muffin, muffin

Ha muffinra gondolunk általában mindenkinek az édes sütemény jut eszébe. Persze vannak az univerzumba rengetegen, akik úgy gondolják, hogy nem szabad a muffin sütőt csak erre használni, rengeteg lehetőséget rejt magába a forma. Például, hogy ne hagyományos fasírtot süssön az ember, és, hogy a szilveszterről megmaradt egy leveles tésztát is fel tudja használni. Az sem volt elhanyagolandó, hogy csak a sütőbe kellett betolnom őket, és máris kész volt az ebéd.





Fasírt muffin és kukorica muffin

Fasírt muffin
Hozzávalók:
20 dkg darált sertéshús
egy kis darab füstölt kolbász
1 szelet kenyér
1 tojás
zsemlemorzsa

bors
vaj

A kenyeret vízbe beáztattam, kinyomkodtam, majd összekevertem a hozzávalókat. Egy 12 lyukú muffin formába elosztottam a húst, a tetejére egy kis vajat tettem, és aranybarnára sütöttem.


Kukorica muffin
Hozzávalók:
1 darab leveles tészta
egy doboz kukorica
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál liszt
bors
szárított zöldség zöldje

A kukoricát lecsepegtettem, hozzáadtam a sajtot, tojást, lisztet, borsot, zöldség zöldjét és összekevertem.
A tésztát kinyújtottam és hat részre osztottam. Egy hat lyukú muffin formát kibéleltem a tésztával, úgy, hogy legyen pereme. Ebbe két-két evőkanál kukoricát tettem. Ráhajtottam a tésztát, hogy batyu formája legyen. Tojással megkentem, és a sütőbe tettem. Aranybarnára sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése