A Wellington bélszín elkészítését sokan nehéznek tartják. Bevallom én sem a hagyományos módon készítettem el. Hogy mitől hamis? Én a bélszín helyett szűzpecsenyét használtam. Bár nem az eredeti mégis a családom nagyon kedvelte.
Wellington szűzpecsenye, majdnem Madeira mártással, és sárgarépás krumplipürével
Hozzávalók:
1 szűzpecsenye
mustár
bors
olaj
1 doboz gomba
1 kis fej hagyma
1 tojás
1 db leveles tészta
Mártás
1 db sárgarépa
1 db zöldség
1 kis fej hagyma
1 szelet szalonna
1 kanál cukor
1 pohár vörösbor
liszt
zsír
só
bors
őrölt babérlevél
A húst bekentem mustárral és megszórtam borssal, majd elősütöttem olajon, fehéredésig, azután félretettem, hogy kihűljön. A gombát apróra vágtam. A hagymát megfuttattam az olajon, majd hozzáadtam a gombát, borsoztam, és megpároltam, ha kihűlt egy egész tojást hozzákevertem.
A leveles tésztát kinyújtottam, rátettem egy csík gombát, majd rá a húst, és a többi gombával befedtem a húst, majd becsomagoltam a tésztába. Egy egész tojással megkentem, majd előmelegített sütőbe tettem, és bő 30 percig sütöttem. Ha készen volt befedtem fóliával, és a sütőben hagytam, mert így könnyebb volt szeletelni.
A mártáshoz a szalonnát felkockáztam és kisütöttem. A zsírjában egy kanál cukrot megbarnítottam. Hozzáadtam a felkockázott sárgarépát, zöldséget, és hagymát. Felengedtem húslével, és főztem. A liszttel és a zsírral rántást készítettem, majd hozzáadtam a vörösbort, és ezt a zöldségekhez adtam. Amikor összeforrt, összeturmixoltam, majd le is szűrtem. Ezután összeforraltam, és fűszereztem.
Az igazi mártásba egy kis doboz paradicsompüré is kellett volna, amit én kifelejtettem. Plusz utána kell önteni vizet, mert hamar összesűrűsödik.
A krumplipürében semmi extra nem volt, csak amikor főztem egy szál répát is tettem bele. De legközelebb többet teszek, mert sárgábbat akarok.
Wellington szűzpecsenye, majdnem Madeira mártással, és sárgarépás krumplipürével
Hozzávalók:
1 szűzpecsenye
mustár
bors
olaj
1 doboz gomba
1 kis fej hagyma
1 tojás
1 db leveles tészta
Mártás
1 db sárgarépa
1 db zöldség
1 kis fej hagyma
1 szelet szalonna
1 kanál cukor
1 pohár vörösbor
liszt
zsír
só
bors
őrölt babérlevél
A húst bekentem mustárral és megszórtam borssal, majd elősütöttem olajon, fehéredésig, azután félretettem, hogy kihűljön. A gombát apróra vágtam. A hagymát megfuttattam az olajon, majd hozzáadtam a gombát, borsoztam, és megpároltam, ha kihűlt egy egész tojást hozzákevertem.
A leveles tésztát kinyújtottam, rátettem egy csík gombát, majd rá a húst, és a többi gombával befedtem a húst, majd becsomagoltam a tésztába. Egy egész tojással megkentem, majd előmelegített sütőbe tettem, és bő 30 percig sütöttem. Ha készen volt befedtem fóliával, és a sütőben hagytam, mert így könnyebb volt szeletelni.
A mártáshoz a szalonnát felkockáztam és kisütöttem. A zsírjában egy kanál cukrot megbarnítottam. Hozzáadtam a felkockázott sárgarépát, zöldséget, és hagymát. Felengedtem húslével, és főztem. A liszttel és a zsírral rántást készítettem, majd hozzáadtam a vörösbort, és ezt a zöldségekhez adtam. Amikor összeforrt, összeturmixoltam, majd le is szűrtem. Ezután összeforraltam, és fűszereztem.
Az igazi mártásba egy kis doboz paradicsompüré is kellett volna, amit én kifelejtettem. Plusz utána kell önteni vizet, mert hamar összesűrűsödik.
A krumplipürében semmi extra nem volt, csak amikor főztem egy szál répát is tettem bele. De legközelebb többet teszek, mert sárgábbat akarok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése