A vasárnap nálunk elképzelhetetlen hús nélkül, ezt már szerintem írtam. De a hús mellé mindig szoktam készíteni valami szószt, mert bármennyire is húsevők vagyunk, azzal mégis jobban kedveljük. Ritkán adok uborkát sült hús mellé, mert bár kedveljük, de mégis a gyerekeim arcán látom a "csak ennyi" kifejezést.
Sajttal töltött sertéscomb, hideg almaszósszal
Hozzávalók:
Sajttal töltött sertéscomb
7 szelet sertéscomb
10 dkg reszelt trappista sajt
1 szelet kenyér
1 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyemzöld
só
vegeta
bors
olaj
A felszeletelt húsokat kiklopfoltam, és megsóztam. A kenyeret vízbe áztattam, majd kicsavartam. Összekevertem a sajttal, a tojással, a fűszerekkel és a petrezselyemzölddel. A húsokra simítottam, és összetekertem. A roládokat elősütöttem (fehéredésig), ezután tepsibe tettem, és hogy ki ne nyíljanak a közepükbe egy-egy fogvájót szúrtam. Fólia alatt megsütöttem. Amikor már majdnem kész volt, levettem a fóliát, kiszedtem a fogvájókat, és egy kis reszelt sajtot szórtam rájuk. Pár percig még visszaraktam a sütőbe, csak azért, hogy a sajt ráolvadjon.
Hideg almaszósz
3 nagy savanykás alma
csipetnyi só
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, kardomom mag, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, ánizs, koriandermag, édeskömény, szegfűbors, gyömbér)
citromlé
cukor
főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
Az almát megpucoltam, és feltetettem főni annyi vízen, hogy ellepje. A vízbe beletettem a sót, a citromlét, a fűszerkeveréket. Amikor megfőtt behabartam a tejszínes keményítővel, majd pépesre összeturmixoltam. Ezután összefőztem, és hidegen tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése