A hűtőben volt egy mascarpone, ami már közel járt ahhoz, hogy lejárjon a szavatossága. Bár szeretem a tiramisut, de most még sem ezt akartam készíteni, mivel a fiam nem kedveli. Ezért a fantáziámat szabadon engedtem. A kávé és a mascarpone kedvelik egymást, mint ahogy a kávé és a dió is. Ezért ezt a három alkotóelemet egymásnak eresztettem és elkészült az én kis remekművem.
Kávés, diós mascarpone torta
Hozzávalók:
5 tojásos diós piskóta
12,5 dl mascarpone
250 ml Hulala tejszín
porcukor
3 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
1 csésze kávé
rum
egy marék dió
két evőkanál cukor
A piskótát kisütöttem, majd hagytam, hogy kihűljön. Elkészítettem a díszítést. A cukrot karamellizáltam, majd beletettem a diót. Amikor grillázs állagú lett egy sütőpapírra tettem, és hagytam hűlni. A tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és habfixálóval felvertem. Hozzákevertem a mascarponét. A krémet kétfelé választottam. A fehér krémet rákentem a tésztára. A krém másik felébe belekevertem a rumot és a kávét, majd ezt is rákentem a tésztára a fehér krém tetejére. A Grillázst húsklopfolóval apróra törtem, és a tortára szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése