2010. április 4., vasárnap

Húsvéti birka


Ha húsvét akkor kocsonya, sonka, tojás, és persze birka. Idén is birkapörköltöt készítettem, és a család most is imádta. Remek húsból főzhettem, és nem is volt öreg így ott rotyoghatott a vasárnapi asztalon.



Birkapörkölt

Hozzávalók:
2 kg birka hús
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
6 gerezd fokhagyma
édes pirospaprika
Erős Pista

2 pohár Egri Bikavér
zsír


A zsíron megdinszteltem a hosszára vágott hagymát. Beletettem a paradicsomot, és a paprikát. Beletettem a húst, a fokhagymát, a sót, a pirospaprikát az Erős Pistát. Felöntöttem a borral, és főztem. Amikor elfőtte nagyon a levét, de még nem főtt meg vizet öntöttem hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése