Miközben rendeztem az albumaimat, hogy néhány képet kitöröljek, találtam néhány édességet. Mostanában készítettem őket, de mindig közbejött valami és nem tettem fel. Most azonban tömbösítem őket.
Sült alma
Hozzávalók:
2 nagy alma
1 evőkanál barack lekvár
2 evőkanál darált dió
vaj
Az almákat elfeleztem, közepüket kivágtam. Megkentem kívül, belül vajjal. Beletöltöttem az összekavart diót és lekvárt, és 25 percig sütöttem.
Gyors poharas
Hozzávalók:
8 db babapiskóta
tej
2 dl Hulala tejszín
fagyasztott málna
rum
porcukor
Minden piskótát négy darabra törtem. A Hulala tejszínt porcukorral. Tejet, cukorral felforraltam és rumot tettem bele. Beleáztattam az összetört piskótát, de nem úgy, hogy szétmenjen, mivel még puhul. Rétegzés: babapiskóta-málna-tejszín-babapiskóta-málna-tejszín. Hűtőbe tettem néhány órára.
Túrós Linzer
Hozzávalók:
4 tojás
14 dkg vaj
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
35 dkg liszt
25 dkg túró
8 evőkanál cukor
1 kis poharas tejföl
citromlé
só
2 evőkanál búzadara
A tojások sárgájával, sütőporral, 4 evőkanál cukorral, 1 vaníliás cukorral, vajjal, egy csipetnyi sóval és liszttel összegyúrtam a tésztát.
A tojásfehérjét a négy evőkanál cukorral felvertem, hozzáadtam a vaníliás cukrot, a citromlét, a túrót, a búzadarát, és a tejfölt.
A tésztát ketté vettem, elnyújtottam az egyik felét és kibéleltem vele a tepsit. Rátettem a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtottam, de nem így tettem rá, hanem darabokra szaggattam. Előmelegített sütőbe 40 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése