2010. április 11., vasárnap

Egyszerű desszertek


Miközben rendeztem az albumaimat, hogy néhány képet kitöröljek, találtam néhány édességet. Mostanában készítettem őket, de mindig közbejött valami és nem tettem fel. Most azonban tömbösítem őket.


Sült alma

Hozzávalók:
2 nagy alma
1 evőkanál barack lekvár
2 evőkanál darált dió
vaj

Az almákat elfeleztem, közepüket kivágtam. Megkentem kívül, belül vajjal. Beletöltöttem az összekavart diót és lekvárt, és 25 percig sütöttem.




Gyors poharas

Hozzávalók:
8 db babapiskóta
tej
2 dl Hulala tejszín
fagyasztott málna
rum
porcukor

Minden piskótát négy darabra törtem. A Hulala tejszínt porcukorral. Tejet, cukorral felforraltam és rumot tettem bele. Beleáztattam az összetört piskótát, de nem úgy, hogy szétmenjen, mivel még puhul. Rétegzés: babapiskóta-málna-tejszín-babapiskóta-málna-tejszín. Hűtőbe tettem néhány órára.




Túrós Linzer

Hozzávalók:
4 tojás
14 dkg vaj
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
35 dkg liszt
25 dkg túró
8 evőkanál cukor
1 kis poharas tejföl
citromlé

2 evőkanál búzadara

A tojások sárgájával, sütőporral, 4 evőkanál cukorral, 1 vaníliás cukorral, vajjal, egy csipetnyi sóval és liszttel összegyúrtam a tésztát.
A tojásfehérjét a négy evőkanál cukorral felvertem, hozzáadtam a vaníliás cukrot, a citromlét, a túrót, a búzadarát, és a tejfölt.
A tésztát ketté vettem, elnyújtottam az egyik felét és kibéleltem vele a tepsit. Rátettem a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtottam, de nem így tettem rá, hanem darabokra szaggattam. Előmelegített sütőbe 40 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése