2010. november 4., csütörtök

Kacsa imádat

A kacsa. Órákig tudnék róla írni, hogy mennyire szeretem. Ha választanom kellene egy húsfajtát az biztos, hogy a kacsa volna. Egyszerűen csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.
Én nem szoktam az egészet túlcifrázni. A kacsát ugyanis nem kell elrontani különböző fűszerekkel, ő több ennél. De mégis fejedelmivé lehet tenni egy, egy körettel. Legyen az zöldség vagy gyümölcs a kacsához remekül illik.
Kacsa imádat, de azt hiszem inkább ez szerelem. Bár azt hiszem egyoldalú.


Sült kacsamell mangóval, és krumplival

Hozzávalók:
1 kifilézett kacsamell

1 mangó
3 evőkanál cukor
víz
8 közepes krumpli

A kacsamellet besóztam és elősütöttem. Ezután tepsibe tettem, és lefedve sütni kezdtem.
A mangót megpucoltam és kockára vágtam. Megkaramellizáltam 3 evőkanál cukrot és felöntöttem egy pohár vízzel. Ebbe tettem bele a mangót és készre főztem.
A kacsamellet fólia nélkül pirosra sütöttem. Amikor kész volt kivettem, tányérra tettem és fóliával letakartam.
A tepsibe tettem a megpucolt kétfelé vágott krumplikat és fólia alatt készre sütöttem.
Tálalás előtt felszeleteltem a kacsamellet majd mangót és krumplit adtam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése