Az olasz tésztás ételeket nem nagyon kedveljük. A pizzán kívül nem igazán vagyunk oda másért. Nálunk nem készül lasagne, makaróni, vagy spagetti. Egyedül egy dolgot készítek el és ez a húsgombócos spagetti. Nem tudom, hogy miért épp ezt szerettük meg, talán mert közel van a paradicsomos húsgombóchoz.
Húsgombócos spagetti
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
1 szelet kenyér
1 tojás
só
bors
1 kis fej hagyma
olaj
150 g sűrített paradicsom
víz
só
cukor
bors
majoranna
spagetti
3 db babérlevél
A darált húst összekevertem a sóval, borssal, tojással, és a vízbe áztatott kenyérrel. Kis gombócokat formáztam belőlük, és kisütöttem őket.
A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pároltam. Beletettem a paradicsomot, a doboznak megfelelő vizet. Ízlés szerint sóztam, cukroztam, borsoztam és majorannáztam, és beletettem 3 babérlevelet. Összeforraltam, és beletettem 10 db húsgombócot amivel pár percig főztem.
Kifőztem a tésztát, és erre halmoztam a paradicsomos húsgombócokat.
Sajtot is lehet rászórni, de én ma sajt nélkül tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése