2010. május 9., vasárnap

Eperszezon


Itt a tavasz, és egyre több friss zöldség és gyümölcs fellelhető a kertben. Sajnos azonban az eper nem. Pár évvel sok eprünk volt, de mára ez, sajnos kipusztult. Azonban ez sem veszi el attól a kedvem, hogy epres desszerteket készítsek.




Epermisu

Hozzávalók:
12, 5 dl mascarpone
250 ml Hulala tejszín
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
tej
rum
20 dkg eper
babapiskóta

Az epret felszeleteltem. A cukros tejet felforraltam, majd hozzá tettem a rumot. A tejszínt, a porcukorral és a vaníliás cukorral felvertem, majd hozzá kevertem a mascarponét.
A babapiskótát beleáztattam a tejbe, és a jénai aljára tettem, erre krém került, majd eper. Erre újból beáztatott papapiskóta krém, és újból eper. A hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése