2010. május 23., vasárnap

Búcsú Kukoritól


Már régóta szemeztem az udvaron kapirgáló kakasommal. Szegényke két éves, de valahogy sohasem vettem rá magam arra, hogy levágjam. Mondhatnám, hogy állatvédelem, de sajnos nem. Sokkal prózaibb oka volt. A kakas húsa nem olyan, mint mondjuk a csirkéé. Nyúlós, ragadós és nagyon nehéz úgy eltalálnom, hogy finom legyen. De ma mégis sikerült!



Provance-i kakas

Hozzávalók:
1 kakas sütni való része (Én mellétettem egy csirke mellet is)
olaj
vörösbor
fokhagymapor
köménymag

bors
majoranna

A fűszereket összekavartam, beleöntöttem az olajat, és beleforgattam a kakas darabokat. Ezután a tepsibe kis olajat öntöttem, beleraktam a hús darabokat, felöntöttem vörösborral. Lefedtem fóliával, és készre sütöttem, a végén levettem a fóliát, hogy egy kis színt kapjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése