Már régóta szemeztem az udvaron kapirgáló kakasommal. Szegényke két éves, de valahogy sohasem vettem rá magam arra, hogy levágjam. Mondhatnám, hogy állatvédelem, de sajnos nem. Sokkal prózaibb oka volt. A kakas húsa nem olyan, mint mondjuk a csirkéé. Nyúlós, ragadós és nagyon nehéz úgy eltalálnom, hogy finom legyen. De ma mégis sikerült!
Provance-i kakas
Hozzávalók:
1 kakas sütni való része (Én mellétettem egy csirke mellet is)
olaj
vörösbor
fokhagymapor
köménymag
só
bors
majoranna
A fűszereket összekavartam, beleöntöttem az olajat, és beleforgattam a kakas darabokat. Ezután a tepsibe kis olajat öntöttem, beleraktam a hús darabokat, felöntöttem vörösborral. Lefedtem fóliával, és készre sütöttem, a végén levettem a fóliát, hogy egy kis színt kapjon.
Provance-i kakas
Hozzávalók:
1 kakas sütni való része (Én mellétettem egy csirke mellet is)
olaj
vörösbor
fokhagymapor
köménymag
só
bors
majoranna
A fűszereket összekavartam, beleöntöttem az olajat, és beleforgattam a kakas darabokat. Ezután a tepsibe kis olajat öntöttem, beleraktam a hús darabokat, felöntöttem vörösborral. Lefedtem fóliával, és készre sütöttem, a végén levettem a fóliát, hogy egy kis színt kapjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése