2010. február 21., vasárnap

Egy régi recept


Bár mindig megfogadom, hogy nem veszek újabb szakácsújságot, de valahogy mindig elcsábulok, és már csak azt veszem észre, hogy otthon nézegetem. Az is előfordul, hogy a családomból más is megveszi nekem, és így kettő is van abból a számból.
Megnézem, majd elteszem, és aztán újból előveszem. Most is így történt. A kezembe akadt egy 2004-es újság, és ebből készítettem el egy sütit.

















































Meggyes kocka

Hozzávalók:
6 tojásból, nagy tepsiben sütött, hagyományos piskóta
3 evőkanál liszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió
5 dl apróra vágott megy ( befőttet használtam)
15 dkg étcsokoládé (nálam a Szerencsi a nyerő)
5 dkg vaj


Kisütöttem a piskótát. A tejből, lisztből és vaníliás cukorból sűrű krémet főztem, olyat, mint a besamel. Hagytam, hogy kihűljön. Ezután belekevertem a margarint, a porcukrot, és a diót. Beleforgattam a meggyet és rásimítottam a tésztára, majd betettem a hűtőbe, hogy dermedjen.
Vízgőz fölött felolvasztottam a csokit és a vajat, és a tésztára simítottam.
Amikor megszilárdult vizes késsel szeleteltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése