Bár mindig megfogadom, hogy nem veszek újabb szakácsújságot, de valahogy mindig elcsábulok, és már csak azt veszem észre, hogy otthon nézegetem. Az is előfordul, hogy a családomból más is megveszi nekem, és így kettő is van abból a számból.
Megnézem, majd elteszem, és aztán újból előveszem. Most is így történt. A kezembe akadt egy 2004-es újság, és ebből készítettem el egy sütit.
Meggyes kocka
Hozzávalók:
6 tojásból, nagy tepsiben sütött, hagyományos piskóta
3 evőkanál liszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió
5 dl apróra vágott megy ( befőttet használtam)
15 dkg étcsokoládé (nálam a Szerencsi a nyerő)
5 dkg vaj
Kisütöttem a piskótát. A tejből, lisztből és vaníliás cukorból sűrű krémet főztem, olyat, mint a besamel. Hagytam, hogy kihűljön. Ezután belekevertem a margarint, a porcukrot, és a diót. Beleforgattam a meggyet és rásimítottam a tésztára, majd betettem a hűtőbe, hogy dermedjen.
Vízgőz fölött felolvasztottam a csokit és a vajat, és a tésztára simítottam.
Amikor megszilárdult vizes késsel szeleteltem.
Hozzávalók:
6 tojásból, nagy tepsiben sütött, hagyományos piskóta
3 evőkanál liszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió
5 dl apróra vágott megy ( befőttet használtam)
15 dkg étcsokoládé (nálam a Szerencsi a nyerő)
5 dkg vaj
Kisütöttem a piskótát. A tejből, lisztből és vaníliás cukorból sűrű krémet főztem, olyat, mint a besamel. Hagytam, hogy kihűljön. Ezután belekevertem a margarint, a porcukrot, és a diót. Beleforgattam a meggyet és rásimítottam a tésztára, majd betettem a hűtőbe, hogy dermedjen.
Vízgőz fölött felolvasztottam a csokit és a vajat, és a tésztára simítottam.
Amikor megszilárdult vizes késsel szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése