Sokat olvastam a gersliről, de igazán csak pár hónapja próbáltam ki. Akkor töltött káposztát készítettem vele. Most újból elővettem, és egy egészen más dolgot készítettem belőle.
Gyümölcsös, húsos rakottas
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús
1 marék gersli
10 szem félbevágott szilva (lehet aszalt is, de én most a fagyasztóból vettem ki)
1 nagy savanykás alma
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín
só
bors
fahéj
vegeta
vaj
Kikentem vajjal a jénait, beletettem alulra a tíz szem szilvát, megsóztam, borsoztam, fahéjaztam. Erre rászórtam a gerslit. Rátettem a négy szelet húst, vegetát szórtam rá. Rákarikáztam a hagymát, majd erre a meghámozott, gerezdekre vágott almát. Szórtam rá egy evőkanál cukrot, leöntöttem tejszínnel, és rátettem egy kis vajat, ami kimaradt a kikenés után. Lefóliáztam, és egy óráig sütöttem.
1 marék gersli
10 szem félbevágott szilva (lehet aszalt is, de én most a fagyasztóból vettem ki)
1 nagy savanykás alma
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín
só
bors
fahéj
vegeta
vaj
Kikentem vajjal a jénait, beletettem alulra a tíz szem szilvát, megsóztam, borsoztam, fahéjaztam. Erre rászórtam a gerslit. Rátettem a négy szelet húst, vegetát szórtam rá. Rákarikáztam a hagymát, majd erre a meghámozott, gerezdekre vágott almát. Szórtam rá egy evőkanál cukrot, leöntöttem tejszínnel, és rátettem egy kis vajat, ami kimaradt a kikenés után. Lefóliáztam, és egy óráig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése