2010. február 17., szerda

Ismerkedés a gerslivel


Sokat olvastam a gersliről, de igazán csak pár hónapja próbáltam ki. Akkor töltött káposztát készítettem vele. Most újból elővettem, és egy egészen más dolgot készítettem belőle.

































Gyümölcsös, húsos rakottas

Hozzávalók:
4 szelet sertéshús
1 marék gersli
10 szem félbevágott szilva (lehet aszalt is, de én most a fagyasztóból vettem ki)
1 nagy savanykás alma
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín

bors
fahéj
vegeta
vaj


Kikentem vajjal a jénait, beletettem alulra a tíz szem szilvát, megsóztam, borsoztam, fahéjaztam. Erre rászórtam a gerslit. Rátettem a négy szelet húst, vegetát szórtam rá. Rákarikáztam a hagymát, majd erre a meghámozott, gerezdekre vágott almát. Szórtam rá egy evőkanál cukrot, leöntöttem tejszínnel, és rátettem egy kis vajat, ami kimaradt a kikenés után. Lefóliáztam, és egy óráig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése