2010. február 23., kedd

Reggeliből desszert


Reggel vajaskiflit reggeliztünk, de nem tudtunk megküzdeni mindegyikkel, és kimaradt két kifli. Nem volt más választásom és újrahasznosítottam. A lányom kedvencét, mákos gubát készítettem. Többször csináltam már, de most olyan volt, mint amilyennek lennie kell, kellően szottyos, igazi kis csoda.


















Mákos guba, vaníliaszósszal, és hecsedli lekvárral


Hozzávalók:
2 db kifli
3 dl tej
4 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
1 db vaníliás cukor
10 dkg mák
vaj

A kifliket feldaraboltam, beletettem egy tálba, rászórtam a mákot, kristálycukrot, vaníliás cukrot. Egy másik edényben összekavartam a tejet az egész tojásokkal. Ezt ráöntöttem a kiflikre, és 10-15 percig állni hagytam.
Egy jénai tálat kikentem vajjal, beleöntöttem a kiflis, tejes keveréket, vajdarabokat tettem a tetejére, és 30-35 percig sütöttem.
Tálaláskor vaníliaszószt, és lekvárt adtam hozzá. Nekem most hecsedli lekvárom volt, de akármivel finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése