2010. február 20., szombat

Konyhai kisokos


Az én konyhámban keveredik a hagyományos és a sokak által nem használt dolgok egyvelege. Bár egyre többen leveszik a boltok polcairól az újdonságokat, és kisérleteznek vele. A főzés számomra kísérletezés, és új dolgok kipróbálása, úgy, hogy a hagyományos ízek is fontos szerepet töltenek be nálam.
Most három olyan dologról írok ami sokak számára ismeretlen, de egyre többen használják a konyhájukban.

Pesto


















A pesto egy népszerű olasz szósz. Elkészítése nagyon egyszerű, de már minden hiper- és szupermarketben lehet kapni. Igaz ez meg sem közelíti az eredeti ízt! Turmixgépbe bele kell dobni bazsalikomot, fokhagymát, parmezánsajtot , fenyőmagot, és olívaolajat. Ha jól összeturmixoljuk akkor egy krémes zöld szószt kapunk. Lehet enni tésztával, de lehet adni húsokhoz, és levesekhez is.

Gersli





















A gersli vagyis árpagyöngy mostanában újra kezd divatba jönni, pedig ezt régen is használták. Sokan rizs helyett használják. Lehet édesen, és sósan használni, töltött káposztában, vagy levesbetétként.


Pappardelle
















Szélesmetéltnek is mondjuk, de a mi magyar szélesmetéltünk nem hasonlítható hozzá. Ez egy olasz pasta fajta, ami két, három centiméter széles. Az olaszok hagyományosan vaddisznó pörkölthöz (de ez nem a hagyományos magyar pörkölt) és nyúlpörkölthöz használják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése