2010. február 18., csütörtök

Tócsni, röszti, lepcsánka


A családom nem rajong a rizsért, ezért ki kell találnom mindig valami krumplis köretet. Szeretjük a tócsnit, és most nem csak krumpliból, hanem almából is készítettem.




















Krumplis és almás tócsni csirkemell darabokkal


Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
4 nagyobb krumpli
2 nagy savanykás alma
2 db tojás
liszt
olaj

bors
chili
vegeta


A csirkemellet felszeleteltem és egy óráig olajos, chilis, vegetás pácba tettem.
A krumplit a reszelő tökgyalu oldalán lereszeltem, sóztam, borsozta, és beleütöttem egy tojást. Összegyúrtam, és evőkanálnyi halmokat sütöttem ki belőle, olajon. Az almával ugyan ezt tettem, és ugyan úgy sütöttem ki. Ezután a csirkemell darabokat kisütöttem.
Találáskor a krumpli tócsnira tejfölt tettem. De toronyként is egymásra rakhatjuk a kétfajta tócsni, felváltva, tejföllel a rétegek között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése