2010. február 28., vasárnap

Ha vasárnap, akkor kacsa


Úgy tűnhet, hogy étkezéseink nagyon egyhangúak, pedig ezt nem lehet rólunk elmondani. Viszont, ami jó, az jó. Ilyen jó dolog a kacsa, amit valahogy a családom nem tud megunni. Ma is ezt készítettem, az aprólékból húslevest, a többit pedig megsütöttem a hagyományos módon, de a köret valami egészen más volt. Olyan köretet választottam, amit mi imádunk, de még az én környékemen sem nagyon főzik.

















Sült kacsa, véres krumplival és párolt káposztával

Hozzávalók:
Véres krumpli:
a kacsa vére
fél kiló krumpli
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál kacsazsír

bors
majoranna
kacsazsír

A kacsazsírt felolvasztottam, a krumplit karikára vágtam, és beletettem az edénybe. Rátettem a hagymát, a kacsa vérét, sót, borsot, majorannát szórtam rá. Fedő alatt pároltam. Amikor teljesen megpárolódott krumplinyomóval összetörtem.

Párolt káposzta:
fél kiló édes káposzta
1 fej vöröshagyma
kacsazsír
őrölt kömény

négy evőkanál cukor
1 evőkanál ecet

Kacsazsírt felolvasztottam, rávagdaltam a hagymát. Metéltre vágtam a káposztát, és ezt is rátettem. Vizet öntöttem rá, sóztam köményeztem, és fedő alatt párolni kezdtem. Amikor félig megpárolódott hozzáadtam a cukrot, és az ecetet. Újra fedőt tettem rá, és készre pároltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése