Úgy tűnhet, hogy étkezéseink nagyon egyhangúak, pedig ezt nem lehet rólunk elmondani. Viszont, ami jó, az jó. Ilyen jó dolog a kacsa, amit valahogy a családom nem tud megunni. Ma is ezt készítettem, az aprólékból húslevest, a többit pedig megsütöttem a hagyományos módon, de a köret valami egészen más volt. Olyan köretet választottam, amit mi imádunk, de még az én környékemen sem nagyon főzik.
Sült kacsa, véres krumplival és párolt káposztával
Hozzávalók:
Véres krumpli:
a kacsa vére
fél kiló krumpli
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál kacsazsír
só
bors
majoranna
kacsazsír
A kacsazsírt felolvasztottam, a krumplit karikára vágtam, és beletettem az edénybe. Rátettem a hagymát, a kacsa vérét, sót, borsot, majorannát szórtam rá. Fedő alatt pároltam. Amikor teljesen megpárolódott krumplinyomóval összetörtem.
Párolt káposzta:
fél kiló édes káposzta
1 fej vöröshagyma
kacsazsír
őrölt kömény
só
négy evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
Kacsazsírt felolvasztottam, rávagdaltam a hagymát. Metéltre vágtam a káposztát, és ezt is rátettem. Vizet öntöttem rá, sóztam köményeztem, és fedő alatt párolni kezdtem. Amikor félig megpárolódott hozzáadtam a cukrot, és az ecetet. Újra fedőt tettem rá, és készre pároltam.
Hozzávalók:
Véres krumpli:
a kacsa vére
fél kiló krumpli
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál kacsazsír
só
bors
majoranna
kacsazsír
A kacsazsírt felolvasztottam, a krumplit karikára vágtam, és beletettem az edénybe. Rátettem a hagymát, a kacsa vérét, sót, borsot, majorannát szórtam rá. Fedő alatt pároltam. Amikor teljesen megpárolódott krumplinyomóval összetörtem.
Párolt káposzta:
fél kiló édes káposzta
1 fej vöröshagyma
kacsazsír
őrölt kömény
só
négy evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
Kacsazsírt felolvasztottam, rávagdaltam a hagymát. Metéltre vágtam a káposztát, és ezt is rátettem. Vizet öntöttem rá, sóztam köményeztem, és fedő alatt párolni kezdtem. Amikor félig megpárolódott hozzáadtam a cukrot, és az ecetet. Újra fedőt tettem rá, és készre pároltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése