2010. február 24., szerda

Krumplipüré egy kicsit nagyon másként


Már írtam róla, hogy nálunk a krumplipüré mindent visz. Én is szeretem, de nem csak azért mert könnyű elkészíteni, hanem azért mert a kapcsolatom a rizzsel nem felhőtlen. Én vagyok a világon talán az egyetlen, kinek még a zacskós rizs is összeragad. Ha valaha is sikerülne pergős rizst készítenem, azt hiszem az örömünnep volna!

Most a krumplipürét megcifráztam és nem is igazán nevezném krumplipürének, hanem inkább zöldségpürének.
































Márványozott zöldségpüré, natúr pulykamellel

Hozzávalók:
1 fél zeller
1 fél karalábé
4 nagy krumpli
1 körte
1 sárgarépa

őrölt szerecsendió
vaj
tejföl

A fehér zöldségeket és a körtét kockára vágtam, és sós vízben megfőztem. A sárgarépát szintén összevágtam, és azt is ugyan így, sós vízben megfőztem. A megfőtt fehér zöldségeket krumplinyomóval összetörtem, tejföllel, vajjal, és szerecsendióval pürésítettem. A sárgarépát ugyan így készítettem el.
A tepsit kivajaztam, beletettem a fehér zöldségpürét, a tetejére a sárgarépa pürét tettem villával kicsit márványosítottam, és vajdarabkákat tettem rá.
Betettem 40 percig sülni.
A négy szelet pulykamellet kiklopfoltam, besóztam, borsos lisztbe kisütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése