Az olaszos ételeket nagyon szeretjük. Igaz nem mindegyiket, mert a spagettit csak húsgombócosan esszük meg, és a pizzát is eredeti házilag gyúrt tésztából tudjuk elképzelni. Mivel pulykamellet vettem, és a szeletelésből maradt egy kis nyesedék, volt egy üveg pestom, és találtam egy kis pappardellet készítettem egy kis olaszosat.
Pestos pulykamell csíkok, pappardellevel
Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
2 evőkanál pesto
fél csomag vegyes zöldség
1 dl főzőtejszín
1 közepes fej hagyma
olaj
só
bors
bazsalikom
petrezselyemzöld
tejföl
15 dkg durum pappardelle tészta (szélesmetélttel is jó)
Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát, hozzátettem a pulykamell csíkokat, kicsit pároltam. Hozzátettem a zöldségeket, sóztam, borsoztam, felengedtem főzőtejszínnel, és egy pohár vízzel. Beletettem a pestot, és a bazsalikomot, közepes tűzön készre főztem.
Kifőztem a tésztát. Mély tányérra halmoztam, rátettem a pestos húst, és egy kanál tejföllel megbolondítottam.
Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
2 evőkanál pesto
fél csomag vegyes zöldség
1 dl főzőtejszín
1 közepes fej hagyma
olaj
só
bors
bazsalikom
petrezselyemzöld
tejföl
15 dkg durum pappardelle tészta (szélesmetélttel is jó)
Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát, hozzátettem a pulykamell csíkokat, kicsit pároltam. Hozzátettem a zöldségeket, sóztam, borsoztam, felengedtem főzőtejszínnel, és egy pohár vízzel. Beletettem a pestot, és a bazsalikomot, közepes tűzön készre főztem.
Kifőztem a tésztát. Mély tányérra halmoztam, rátettem a pestos húst, és egy kanál tejföllel megbolondítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése