2010. február 21., vasárnap

Kacsa és narancs


A kacsa nálunk az egyik legkedveltebb étel. Ha a gyerekeimen múlna minden héten kacsa lenne, igaz ők csak a mellét szeretik, és persze a máját. Most nem a hagyományosan készítettem, ahogy mi szeretjük, hanem narancsszósszal. Igaz nem együtt sütöttem őket, hanem külön készítettem el.



















Kacsasült narancsszósszal


Hozzávalók:
1 kacsa sütnivaló részei
fél liter narancslé
1 narancs
2 evőkanál cukor
étkezési keményítő



Tepsibe beletettem a kacsát, megsóztam, és aláöntöttem fél pohár vizet. Lefóliáztam, és betettem a sütőbe. Egy óra múlva megnéztem, ne hogy megégjen. Miután kellően megpuhult levettem a fóliát, és pirosra sütöttem.
Három kanál friss kacsazsírban karamellizáltam két evőkanál cukrot. Mikor világos barna lett hozzáöntöttem a narancslét. A legjobb az ha frissen facsart, de mivel nekem most volt itthon dobozos azt öntöttem hozzá. Kavargatás közben főztem, majd hozzá tettem a narancshéj csíkokat. Vigyáztam, hogy ne kerüljön bele fehér, mert akkor keserű. Mikor a héj már majdnem megpuhult hozzá tettem a narancs darabokat, és néhány percig főztem. Egy teáskanál keményítőt elkavartam a narancslében, és a szószhoz adtam. Összeforraltam, és tálalhattam is.
A család kedvence, krumplipüré volt hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése