2010. augusztus 13., péntek

Bableves másképp

Van ugye a zöld bab, és van a száraz bab. A két bab között van egy átmenet, ezt mi csak kifejtett babnak hívjuk. Miután a lányom tövestől felszedte a babot, anyukám pedig a hármat szelektálva a fagyasztóba rakta, ideje volt, hogy levest főzzek belőle. Semmi különös. Ugyan úgy készítem, mint a zöldbablevest. De nem árulók el titkot, hogy ezt jobban szeretjük.





Kifejtett bableves

Hozzávalók:
fél kiló kifejtett bab
kis fej vöröshagyma
kapor

pirospaprika
liszt
olaj
tejföl
cukor
ecet

A babot feltettem főni, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, kaprot, és a sót. Amikor már majdnem megfőtt vékony rántást tettem rá. Ezután hozzáadtam egy pohár tejfölt, és a pirospaprikát, majd tovább főztem. Amikor készen volt hozzátettem négy evőkanál cukrot, és egy evőkanál ecetet, és jól összekavartam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése