Sárgabarackra vágytam. De már a sárgabarack idei szezonja elmúlt. A lányom ezért szép őszibarackkal lepett meg. Igazi nagy, magvaváló barackkal. Rögtön jött az ötlet, hogy a vasárnapi tortát is ebből készítem. Igazi finomság lett, amiben a mandulának is nagy szerepe volt.
Mandulás őszibaracktorta
Hozzávalók:
Tészta
4 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mandula őrlemény
4 evőkanál cukor
sütőpor
szalalkáli
1 csomag vaníliás cukor
Krém
1 őszibarack
2 dl Hulala tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
tej
4 evőkanál cukor
porcukor
vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
2 marék szeletelt mandulabél
Egy hagyományos piskótát sütöttem. De a 4 tojáshoz nem 4 kanál lisztet, hanem 2 kanál lisztet, és 2 kanál mandula őrleményt tettem. Kerek tortaformába tettem, és 20 percre a sütőbe tettem.
A mandulabélt szárazon egy kicsit megpirítottam.
A pudingot megfőztem, majd hűlni hagytam.
Az őszibarackot megpucoltam, és felkockáztam.
A Hulala tejszínt porcukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem, majd a pudingot hozzákevertem. Finoman belekevertem az őszibarackot.
A kihűlt tortát kétfelé vágtam, és a krém nagy részét rátettem. Rátettem a másik lapot, és a krémet rákentem. Rászórtam a mandulaszeleteket, majd a hűtőbe tettem tálalásig.
Mandulás őszibaracktorta
Hozzávalók:
Tészta
4 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mandula őrlemény
4 evőkanál cukor
sütőpor
szalalkáli
1 csomag vaníliás cukor
Krém
1 őszibarack
2 dl Hulala tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
tej
4 evőkanál cukor
porcukor
vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
2 marék szeletelt mandulabél
Egy hagyományos piskótát sütöttem. De a 4 tojáshoz nem 4 kanál lisztet, hanem 2 kanál lisztet, és 2 kanál mandula őrleményt tettem. Kerek tortaformába tettem, és 20 percre a sütőbe tettem.
A mandulabélt szárazon egy kicsit megpirítottam.
A pudingot megfőztem, majd hűlni hagytam.
Az őszibarackot megpucoltam, és felkockáztam.
A Hulala tejszínt porcukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem, majd a pudingot hozzákevertem. Finoman belekevertem az őszibarackot.
A kihűlt tortát kétfelé vágtam, és a krém nagy részét rátettem. Rátettem a másik lapot, és a krémet rákentem. Rászórtam a mandulaszeleteket, majd a hűtőbe tettem tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése