2010. augusztus 15., vasárnap

Piskótatekercs probléma

A mai torta nem teljesen az én készítésem. Van ugyanis egy apró problémám, ez pedig a piskótatekercs. Egyszerűen sohasem sikerül! Vagy túlsütöm, vagy nem sütöm jól át, de mindig van valami apró probléma. Egy ideig zavart, most azonban már nem. Azóta, amióta a fiam barátnője készíti nincs ilyen problémám. Persze ezzel nem kellene dicsekednem, mivel nem olyan nagy ördöngösség. Lehet. Nekem viszont igenis az!



Szedres charlotte

Hozzávalók:
1 hat tojásos piskótatekercs (ribizli lekvárral)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl Hulala tejszín
porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
20 dkg szeder


A piskótával kibéleltem egy kapcsos kerek tortaformát. Én most az "igazi" charlotte tortával ellentétben az aljára és az oldalára tettem.



Megfőztem a pudingot. Amíg kihűlt felvertem a tejszínt, a vaníliás cukrot a habfixálót a Hulala tejszínnel.


Hozzátettem a krémhez a szedret, és ezt már lazán fakanállal kevertem csak össze.


A krémet a "lyukba" töltöttem.


Lefóliáztam, és a hűtőbe tettem tálalásig.
Én mindig visszatettem rá a gyűrűt, fő a biztonság alapon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése