A mai torta nem teljesen az én készítésem. Van ugyanis egy apró problémám, ez pedig a piskótatekercs. Egyszerűen sohasem sikerül! Vagy túlsütöm, vagy nem sütöm jól át, de mindig van valami apró probléma. Egy ideig zavart, most azonban már nem. Azóta, amióta a fiam barátnője készíti nincs ilyen problémám. Persze ezzel nem kellene dicsekednem, mivel nem olyan nagy ördöngösség. Lehet. Nekem viszont igenis az!
Szedres charlotte
Hozzávalók:
1 hat tojásos piskótatekercs (ribizli lekvárral)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl Hulala tejszín
porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
20 dkg szeder
A piskótával kibéleltem egy kapcsos kerek tortaformát. Én most az "igazi" charlotte tortával ellentétben az aljára és az oldalára tettem.
Megfőztem a pudingot. Amíg kihűlt felvertem a tejszínt, a vaníliás cukrot a habfixálót a Hulala tejszínnel.
Hozzátettem a krémhez a szedret, és ezt már lazán fakanállal kevertem csak össze.
A krémet a "lyukba" töltöttem.
Lefóliáztam, és a hűtőbe tettem tálalásig.
Én mindig visszatettem rá a gyűrűt, fő a biztonság alapon.
Szedres charlotte
Hozzávalók:
1 hat tojásos piskótatekercs (ribizli lekvárral)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl Hulala tejszín
porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
20 dkg szeder
A piskótával kibéleltem egy kapcsos kerek tortaformát. Én most az "igazi" charlotte tortával ellentétben az aljára és az oldalára tettem.
Megfőztem a pudingot. Amíg kihűlt felvertem a tejszínt, a vaníliás cukrot a habfixálót a Hulala tejszínnel.
Hozzátettem a krémhez a szedret, és ezt már lazán fakanállal kevertem csak össze.
A krémet a "lyukba" töltöttem.
Lefóliáztam, és a hűtőbe tettem tálalásig.
Én mindig visszatettem rá a gyűrűt, fő a biztonság alapon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése