Befőzés, ide, befőzés oda, mi ma édességre vágytunk. Míg a paradicsom főtt, ezért elkészítettünk egy egyszerű sütit. Volt három kicsit éretlen körténk, és egy almánk, és máris megszületett a bibóka. Hogy miért bibóka? Fogalmam sincs. Ez egy fantázia név. Nekem ez jutott róla eszembe.
Körtés-diós bibóka
Hozzávalók:
4 tojásos piskóta
3 db éretlenebb körte
1 alma
dió
cukor
fahéj
mazsola
citromlé
A négy tojásos piskóta tésztát egy közepes sütőbe öntöttem.
Lereszeltem a körtéket és az almát. Összekevertem citromlével, dióval, cukorral, mazsolával, és fahéjjal. Ezt a nyers tésztára tettem, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Körtés-diós bibóka
Hozzávalók:
4 tojásos piskóta
3 db éretlenebb körte
1 alma
dió
cukor
fahéj
mazsola
citromlé
A négy tojásos piskóta tésztát egy közepes sütőbe öntöttem.
Lereszeltem a körtéket és az almát. Összekevertem citromlével, dióval, cukorral, mazsolával, és fahéjjal. Ezt a nyers tésztára tettem, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése