2010. augusztus 20., péntek

Bibóka

Befőzés, ide, befőzés oda, mi ma édességre vágytunk. Míg a paradicsom főtt, ezért elkészítettünk egy egyszerű sütit. Volt három kicsit éretlen körténk, és egy almánk, és máris megszületett a bibóka. Hogy miért bibóka? Fogalmam sincs. Ez egy fantázia név. Nekem ez jutott róla eszembe.
Kép hozzáadása
Videó hozzáadása
Formázás eltávolítása a kijelölésből

Körtés-diós bibóka

Hozzávalók:
4 tojásos piskóta
3 db éretlenebb körte
1 alma
dió
cukor
fahéj
mazsola
citromlé

A négy tojásos piskóta tésztát egy közepes sütőbe öntöttem.
Lereszeltem a körtéket és az almát. Összekevertem citromlével, dióval, cukorral, mazsolával, és fahéjjal. Ezt a nyers tésztára tettem, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése