2010. augusztus 12., csütörtök

Karfiol mártással

A nyers tojás nálunk nem egy kedvelt dolog. Vagyis én olyan ételekbe, amibe mások nyers tojást is tesznek, én nem teszek. Ilyen a tiramisu, amibe az eredeti recept szerint kell, én viszont még sem rakok. De sokan ugyan így járnak a túrós palacsintával is. Mi ezt is kihagyjuk.
Nyár van, ilyenkor a szalmonella fertőzés melegágya, de még télen sem vagyunk hajlandók beletenni.
Így természetesen a tartármártásba sem teszek, amit ma készítettünk. Lehet, hogy így nem az igazi, én mégis szeretem. Legjobban rántott karfiollal tudom megenni, mártogatva, kézzel.


Tartármártás

Hozzávalók:
1 kis doboz tejföl
1 evőkanál cukor
mustár
majonéz


Az alapanyagokat jól összekevertem, és pár órára a hűtőbe raktam, hogy összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése