Vasárnap a húsleves mellé nehezebb kitalálnunk, hogy mi legyen a második fogás. Vagyis a hús, és a krumpli mellé általában valami köretet még szoktunk készíteni. Megtehetném, hogy a spájzból kihozok egy befőttet, amit néha meg is teszek, de általában a "nehezebb" utat választjuk.
Ezt a receptet a lányom találta, aki amióta meg van az új könyvespolcunk, és a szakács újságaim sem hánykolódnak, állandóan azt olvassa. Nem pontosan úgy készítettük, ahogy kellett volna, de még is sikerült egy finom köretet összehoznunk.
Olasz zöldbab
Hozzávalók:
40 dkg zöld hüvelyű bab
fél liter paradicsomlé
4 evőkanál cukor
bors
só
vegeta
majoranna
koriander
kakukkfű
A babot vegetás, sós vízben megfőztem. Leszültem, és ráöntöttem a paradicsomlevet. Borsoztam, majorannáztam. Tettem hozzá egy kevés koriandert és kakukkfüvet, majd az egészet összeforraltam.
Hidegen és melegen kiváló húsokhoz.
Ezt a receptet a lányom találta, aki amióta meg van az új könyvespolcunk, és a szakács újságaim sem hánykolódnak, állandóan azt olvassa. Nem pontosan úgy készítettük, ahogy kellett volna, de még is sikerült egy finom köretet összehoznunk.
Olasz zöldbab
Hozzávalók:
40 dkg zöld hüvelyű bab
fél liter paradicsomlé
4 evőkanál cukor
bors
só
vegeta
majoranna
koriander
kakukkfű
A babot vegetás, sós vízben megfőztem. Leszültem, és ráöntöttem a paradicsomlevet. Borsoztam, majorannáztam. Tettem hozzá egy kevés koriandert és kakukkfüvet, majd az egészet összeforraltam.
Hidegen és melegen kiváló húsokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése