Túléltük! Nehéz volt. Néhol fájdalmas, néhol gyötrelmes. Közel egy hónapig meszeltünk, parkettáztunk, és minden, ami ezzel járt. Az életünk pedig hektikus volt. Mert a pakolás ás a rendetlenség közben azért még főzni is próbáltam. Bevallom nem mindig sikerült.
Ma sem tettem igazán ki magamért. A lányom egyik kedvencét készítettem. Tegnap is ezt akartam, de valahogy rántott hús lett belőle.
Nem mondom, hogy ez echte mexikói dolog, talán csak a chili miatt. Viszont mi szeretjük, és ami ennél is fontosabb könnyen elkészíthető.
Ez azért is jó, mert így marad időm a pakolásra is!
Csirkés mexikói
Hozzávalók:
fél csirkemell
1 zacskós rizs ( előfőzésre alkalmas)
1 doboz mexikói zöldségkeverék (bonduelle Gold mexico mix)
főzőtejszín
chili
bors
vegeta
A csirkét érmékre vágtam. A rizst összekevertem a zöldségkeverékkel, és a tejszínnel. Egy kizsírozott tepsi aljába öntöttem, majd rátettem a csirkét. A csirkét fűszereztem.
Tejszínt öntöttem rá.
Lefóliáztam és a sütőbe tettem. Többször levettem róla a fóliát, hogy megnézzem a rizst. Még a tepsi közepén kemény volt ezért forró vízzel felöntöttem, ne hogy az edény szétcsattanjon. Visszatettem rá a fóliát.
Amikor a rizs megpuhult levettem a fóliát, és pár percig így sütöttem, már csak a színe kedvéért.
Ma sem tettem igazán ki magamért. A lányom egyik kedvencét készítettem. Tegnap is ezt akartam, de valahogy rántott hús lett belőle.
Nem mondom, hogy ez echte mexikói dolog, talán csak a chili miatt. Viszont mi szeretjük, és ami ennél is fontosabb könnyen elkészíthető.
Ez azért is jó, mert így marad időm a pakolásra is!
Csirkés mexikói
Hozzávalók:
fél csirkemell
1 zacskós rizs ( előfőzésre alkalmas)
1 doboz mexikói zöldségkeverék (bonduelle Gold mexico mix)
főzőtejszín
chili
bors
vegeta
A csirkét érmékre vágtam. A rizst összekevertem a zöldségkeverékkel, és a tejszínnel. Egy kizsírozott tepsi aljába öntöttem, majd rátettem a csirkét. A csirkét fűszereztem.
Tejszínt öntöttem rá.
Lefóliáztam és a sütőbe tettem. Többször levettem róla a fóliát, hogy megnézzem a rizst. Még a tepsi közepén kemény volt ezért forró vízzel felöntöttem, ne hogy az edény szétcsattanjon. Visszatettem rá a fóliát.
Amikor a rizs megpuhult levettem a fóliát, és pár percig így sütöttem, már csak a színe kedvéért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése