2010. március 2., kedd

Mexikói hangulat


Bár disznót is szoktunk vágni, de be kell valljam, mi inkább a szárnyasokat szeretjük, és abból is a mellet. A másik nagy kedvenc a kukorica, amit mindenhogy szeretünk, legyen édes, sós, leves, főzelék, köret, vagy saláta.
Én a csípős ételeket is imádom. Mivel pedig ma kukoricából, és csirkemellből készítettem az ételt, ehhez a chili passzol, igazán. A chiliről azt tartják, hogy a boldogsághormont fokozza, ezért készítettem egy igazi boldogságos levest.

















Mexikói csirkeleves


Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
1 doboz kukorica
fél deci paradicsomlé
1 evőkanál étkezési keményítő
2dl tejszín
étolaj
1 kis fej vöröshagyma

bors
chili
vegeta
10 dkg reszelt sajt

A felkockázott csirkemellet, olajon fehérre pároltam. Hozzátettem az apróra vágott hagymát, és azzal is pároltam egy kicsit. Felöntöttem a paradicsomlével, hozzátettem a fűszereket. Mikor ez felforrt, beleöntöttem a kukoricát. Lassú tűzön főztem. Elkevertem az étkezési keményítőt a tejszínnel, hozzáadtam a leveshez, és készre főztem.
Tálaláskor a forró leves tetejére reszelt sajt került, ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése