2010. július 11., vasárnap

Csupa otthoni finomság

Ma minden összejött. Nem elég, hogy meleg van, de még pakolunk is, mert jövő héten festés kezdődik nálunk. Ebédnek viszont, vasárnap lévén, lennie kell. Abból gazdálkodtam ami van. Vagyis amit megtermeltünk. Ha nagyzolni akarnék azt is mondhatnám ma igazi bio ebédet készítettem.


Parasztragu, erdélyi gyöngykrumplival

Hozzávalók:
fél kiló sertés comb
2 darab kovászos uborka
olaj
egy kis pohár tejföl
bors
vegeta
10 dkg erdélyi szalonna
60 dkg nagyon apró újkrumpli

A szalonnát és a húst felkockáztam. A szalonnáz zsírjára sütöttem, majd kivettem az edényből. A hátramaradt zsírban kifehéredésig pároltam a húst, vegetáztam, és borsoztam. Nem sóztam, mert a szalonna sós volt. Ezután felöntöttem vízzel és puhára főztem. Mikor már majdnem kész volt beletettem a felkockázott uborkát és tejfölt, majd összefőztem. Tálalásig fedővel lefedve tároltam.
A kis krumplikat megpucoltam, bő olajon kisütöttem, majd összekevertem a szalonnával.
Együtt tálaltam őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése