2010. július 4., vasárnap

Nápolyi hangulat

Az édesség szinte elengedhetetlen a vasárnapi ebédünkben. Ilyenkor szeretek valami különlegeset készíteni. Most is így tettem. Már régóta szemezek ezzel a recepttel, de valahogy mindig eltettem és valami mást készítettem. A nápolyi, vagy ahogy a boltokban hívják az ostya lap, mindig elbizonytalanított. Mert amikor legutóbb ezekből a lapokból próbáltam házi nápolyit készíteni, nos az csúfos kudarcot hozott. Most azonban újból kipróbáltam, mert úgy gondoltam a kávé, és a dió csak nem hozhat rossz kombinációt. Nem tévedtem. Igazi olaszos édesség lett.



Boccaccio szelet

Hozzávalók:
Tészta
6 egész tojás
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
6 dkg zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
nápolyi/ostya lapok

Krém
2 dl erős fekete kávé
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Díszítés
darált, pörkölt dió

Egy 30x25-ös tepsi alját kibéleltem a nápolyi lappal.
Habosra kevertem a tojást a porcukorral, majd hozzáadtam a többi hozzávalót, ezt is jól összekevertem. Ráöntöttem a lapokra, majd betettem a sütőbe, és 25 percig sütöttem.
A pudingot megfőztem, hozzákevertem a kávét, majd hagytam, hogy kihűljön. Ezután habosra kevertem a margarinnal, és a porcukorral. A kihűlt tésztára kentem, és meghintettem darált, pörkölt dióval.
Tálalásig a hűtőbe tartottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése