Vannak olyan levesek, amit talán máshol az országban nem ismernek. Ilyen az én egyik legkedvesebb levesem a májleves. Régebben ezt disznótor után készítették, friss húsból. Ma már nem csak ilyenkor találkozhatunk vele. Sőt én sem akkor készítettem. Ez a leves, egyszerű, finom, és mégis különleges. Nem is csoda, hogy mind elfogyott.
Májleves
Hozzávalók:
fél kiló sertéshús
fél kiló máj
őrölt babérlevél
őrölt fekete bors
őrölt kömény
5 szem borókabogyó
1 fej vöröshagyma
só
vegeta
pirospaprika
1 kis doboz tejföl
liszt
olaj
ecet
A húst és a májat feldaraboltam. A májat beletettem vízbe, hogy kiázzon. A húst feltettem főni, beletettem a a babérlevelet, a borsot, a köményt, a borókabogyót, a sót, a vegetát és az egy fej hagymát. Mikor a hús megpuhult hozzátettem a máját és puhára főztem. Ekkor kidobtam a hagymát és rántást tettem rá. Bepirospaprikáztam, és hozzáadtam a tejfölt. Amikor ezekkel készre főtt egy evőkanál ecettel savanyítottam, és tálaltam.
Májleves
Hozzávalók:
fél kiló sertéshús
fél kiló máj
őrölt babérlevél
őrölt fekete bors
őrölt kömény
5 szem borókabogyó
1 fej vöröshagyma
só
vegeta
pirospaprika
1 kis doboz tejföl
liszt
olaj
ecet
A húst és a májat feldaraboltam. A májat beletettem vízbe, hogy kiázzon. A húst feltettem főni, beletettem a a babérlevelet, a borsot, a köményt, a borókabogyót, a sót, a vegetát és az egy fej hagymát. Mikor a hús megpuhult hozzátettem a máját és puhára főztem. Ekkor kidobtam a hagymát és rántást tettem rá. Bepirospaprikáztam, és hozzáadtam a tejfölt. Amikor ezekkel készre főtt egy evőkanál ecettel savanyítottam, és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése