2010. július 14., szerda

Márványos krumpli

Ma már elviselhetetlen a hőség, és igazán nem sok mindenre vágyik az ember. Én például arra nem, hogy nehéz ételeket egyek. Ezért ki kellett találnom valami egyszerűt, ami azonban finom is.
A sajtot nem szeretem magába. Ételekben, ételekhez megeszem, de nem vagyok az, aki sajtot majszolna magába. Viszont mindig van otthon sajt, mivel az egy remeg alapanyag, és rengetegszer kihúzott már a bajból.
A márványsajt kék penésszel érő, rokfort típusú sajt. Sós sajt, ezért vigyázni kell a fűszerezéssel. Mivel ez volt a hűtőben, ezzel bolondítottam meg az egyszerűnek tűnő ebédet.


Márványsajtos rakott krumpli

Hozzávalók:
40 dkg krumpli
10 dkg sonka
10 dkg márványsajt
1 kis pohár tejföl


A krumplit megfőztem enyhén sós vízben, majd megpucoltam, és feldaraboltam.


Feldaraboltam a sonkát is.


Összekevertem, és betettem egy kivajazott tepsibe.



A márványsajtot kézzel összetörtem, hozzáadtam a tejfölt, és összekevertem.




Rásimítottam a sonkás krumplira.


Lefedtem fóliával és készre sütöttem, majd levettem róla a fóliát, hogy egy kicsi színt kapjon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése