2010. július 1., csütörtök

Tök és kapor

A hétfői rántott tök után most valami egészen mást akartam készíteni. Olyan ételt, ami a hús, és a tök variációja. Rögtön jött az egyszerű ötlet, hogy töltött tököt fogok készíteni. Én azonban egy kicsit másképp álltam hozzá. Elfelejtettem a rizst, és úgy kezdtem hozzá a darált húshoz, mintha fasírtot készítettem volna. Bevallom remek lett az eredmény.



Rakott tök

Hozzávalók:
1 fél tök
20 dkg sertés darált hús
2 szelet kenyér (héja nélkül)
1 tojás
vegeta
bors

sajt
tejföl
kapor
olaj

A hozzávalókat előkészítettem. Felvágtam az egy szelet trappista sajtot apró kockára, beáztattam a kenyeret.


Ezután a tököt megpucoltam, ketté vágtam, kiszedtem a magházát, és egy beolajozott tepsibe tettem. Én előtte levágtam egy kicsit az aljából, hogy biztosan álljon, ne billegjen.


A darált húst befűszereztem, hozzáadtam a tojást, a beáztatott kenyeret, és a sajtot.


Jól összedolgoztam, és a tökbe töltöttem.


A tejföllel összekevertem a kaprot.


Ezt a kapros tejfölt rátettem a tökre.


Ezután a négy oldalába fogpiszkálót szúrtam és erre tettem rá a fóliát. Fólia alatt 1 órát pároltam, majd levéve a fóliát aranybarnára sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése