Idáig ha török ételt kellett mondanom először mindig a tzatziki jutott eszembe. Fel sem merült bennem az, hogy a törököknél is van pizza. A pizza ugyanis nekem idáig Olaszországot jelentette. Idáig. A neten való barangolásom során találtam rá a törökök csónak alakú pizzájára a pidera. A pide szinte alig különbözik az olasz rokonától, kivéve a feltétet, ami darált hús. Bevallom elég laktatóra sikerült, és joghurttal fogyasztva kimondottan ízletes volt.
Pide - Török pizza
Hozzávalók:
Tészta
45 dkg liszt
fél csomag élesztő
1 evőkanál cukor
3 dl langyos tej
1 evőkanál só
2 evőkanál natúr joghurt
Tetejére
20 dkg darált hús
1 fej lila hagyma
1 doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
só
bors
kakukkfű
sajt
A húsos feltétet elkészítettem, hogy kihűljön mire a tésztára tettem.
Egy kanál olajon a húst kifehéredésig sütöttem, sóztam, borsoztam, majd hozzá kavartam a sűrített paradicsomot, a cukrot, a felaprított hagymát és a kakukkfüvet. Kicsit összeforraltam, majd levettem a tűzről.
Elkezdtem a tésztát elkészíteni. 3 dl langyos tejben felfuttattam az élesztőt, az olajat és a cukrot. Körülbelül húsz perc múlva hozzáadtam a sót, a joghurtot, és a lisztel egy ruganyos tésztát gyúrtam. Konyharuhával lefedtem és egy óráig állni hagytam.
Egy óra múlva, megnyomkodtam, hogy kimenjen belőle a levegő, majd két egyenlő részre nyújtottam.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és a közepébe elosztottam a masszát. Úgy, hogy a szélén hagytam helyet, mert azt visszahajtottam, és a két végét csónak alakúra formáztam. Egy kis sajtot is szórtam rá.
Ezután a sütőbe toltam, és a legmagasabb hőfokon 20-25 perc alatt megsütöttem. Joghurttal tálaltam.
Pide - Török pizza
Hozzávalók:
Tészta
45 dkg liszt
fél csomag élesztő
1 evőkanál cukor
3 dl langyos tej
1 evőkanál só
2 evőkanál natúr joghurt
Tetejére
20 dkg darált hús
1 fej lila hagyma
1 doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
só
bors
kakukkfű
sajt
A húsos feltétet elkészítettem, hogy kihűljön mire a tésztára tettem.
Egy kanál olajon a húst kifehéredésig sütöttem, sóztam, borsoztam, majd hozzá kavartam a sűrített paradicsomot, a cukrot, a felaprított hagymát és a kakukkfüvet. Kicsit összeforraltam, majd levettem a tűzről.
Elkezdtem a tésztát elkészíteni. 3 dl langyos tejben felfuttattam az élesztőt, az olajat és a cukrot. Körülbelül húsz perc múlva hozzáadtam a sót, a joghurtot, és a lisztel egy ruganyos tésztát gyúrtam. Konyharuhával lefedtem és egy óráig állni hagytam.
Egy óra múlva, megnyomkodtam, hogy kimenjen belőle a levegő, majd két egyenlő részre nyújtottam.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és a közepébe elosztottam a masszát. Úgy, hogy a szélén hagytam helyet, mert azt visszahajtottam, és a két végét csónak alakúra formáztam. Egy kis sajtot is szórtam rá.
Ezután a sütőbe toltam, és a legmagasabb hőfokon 20-25 perc alatt megsütöttem. Joghurttal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése