Ma pogácsát készítettem. Bevallom nem vagyok egy nagy pogácsa imádó, és ezzel meg is bántom édesanyámat, de most mégis ezt készítettem. Maradt egy kis tepertőalj és ebből isteni pogácsát lehet készíteni. Bár ha jobban meggondolom ez nem is pogácsa lett, mivel a pogácsa nekem mindig kört jelent.
Tepertős kocka
Hozzávalók:
2 dl tej
fél csomag élesztő
1 kanál cukor
1 kanál étolaj
fél kiló liszt
1 tojás
1 teáskanál só
1 kis doboz natúr joghurt
tepertő alja
bors
A tejet, élesztőt, cukrot, és olajat egy edénybe tettem, hogy felfusson.
20 perc múlva hozzákevertem a lisztet, az egy tojás sárgáját, a sót és a joghurtot.
Fél órára félretettem, hogy, hogy dagadjon meg.
Amikor eléggé megtagadt, kinyújtottam. A tepertőalját elkevertem borssal, és olajjal, majd a tésztára szórtam.
Ezután felhajtottam a tésztát, mint ha hajtottat készítettem volna, és tíz percig pihentettem.
Két felé vágtam, és kinyújtottam, majd bevágtam késsel a tetejét.
Kockákat vágtam belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem.
Megkentem a tetejét a megmaradt tojásfehérjével.
Sütőbe toltam és, két csapatban, húsz perc alatt készre sütöttem.
Tepertős kocka
Hozzávalók:
2 dl tej
fél csomag élesztő
1 kanál cukor
1 kanál étolaj
fél kiló liszt
1 tojás
1 teáskanál só
1 kis doboz natúr joghurt
tepertő alja
bors
A tejet, élesztőt, cukrot, és olajat egy edénybe tettem, hogy felfusson.
20 perc múlva hozzákevertem a lisztet, az egy tojás sárgáját, a sót és a joghurtot.
Fél órára félretettem, hogy, hogy dagadjon meg.
Amikor eléggé megtagadt, kinyújtottam. A tepertőalját elkevertem borssal, és olajjal, majd a tésztára szórtam.
Ezután felhajtottam a tésztát, mint ha hajtottat készítettem volna, és tíz percig pihentettem.
Két felé vágtam, és kinyújtottam, majd bevágtam késsel a tetejét.
Kockákat vágtam belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem.
Megkentem a tetejét a megmaradt tojásfehérjével.
Sütőbe toltam és, két csapatban, húsz perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése