2010. július 13., kedd

Káposztanap

Már írtam, hogy káposzta rajongó vagyok. Ezért öröm számomra, amikor a családom rábólint arra, hogy káposztás ételt főzzek. Szerencsére ezt az étel a családom is imádja.
Egy tipikus erdélyi étel, amit általában sertéshússal és oldalassal készítenek. Én viszont csirkemellet használok és ezzel is finom. Ha meg puha kenyér is van hozzá, akkor az maga a tökély.


Lucskos káposzta

Hozzávalók:
70 dkg káposzta
1 kis fej hagyma
40 dkg csirkemell

bors
vegeta
5 szem borókabogyó
kapor
tejföl
étkezési keményítő
olaj

A csirkemellet kockára vágtam, és a apró kockára vágott hagymán megpirítottam. Sóztam, borsoztam, kaproztam, vegetáztam és felöntöttem vízzel. Mikor majdnem puhára főtt hozzá tettem az apró csíkokra vágott káposztát és puhára főztem. Behabartam egy tejföllel, és 2 evőkanál étkezési keményítővel. Készre főztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése