Vannak olyan konyhák, amit jól ismerek, és vannak olyanokat, amit szinte alig. Ha az angol, bocsánat brit (a lányom ilyenkor hívja fel a különbséget a két szó közötti különbségre) konyhára gondolok nem sok minden jut eszembe. A bárány vagy a steak, de ennél nem több. Ilyenkor jó, hogy van az internet! Így akadtam rá a colcannon nevű ír köretre. Ez egy tradicionális ír köret, és nem valami ördöngösség. Mert ha jobban belegondolok ez bizony egy sima krumplipüré összekeverve kelkáposztával.
Kicsit féltem tőle, de nem lett rossz. Sőt!
Colcannon
Hozzávalók:
40 dkg krumpli
30 dkg kelkáposzta
só
bors
vegeta
margarin
vaj
tejföl
A kelkáposztát felcsíkoztam vajon elkezdtem párolni. Hozzáadtam a vegetát, a borsot, és a vizet, hogy megpuhuljon.
A krumpliból, tejfölből, margarinból krumplipürét készítek, és hozzákeverem a megfőtt, leszűrt káposztát.
Én lisztes borsba mártott, sült szűzérmékkel tálaltam
Kicsit féltem tőle, de nem lett rossz. Sőt!
Colcannon
Hozzávalók:
40 dkg krumpli
30 dkg kelkáposzta
só
bors
vegeta
margarin
vaj
tejföl
A kelkáposztát felcsíkoztam vajon elkezdtem párolni. Hozzáadtam a vegetát, a borsot, és a vizet, hogy megpuhuljon.
A krumpliból, tejfölből, margarinból krumplipürét készítek, és hozzákeverem a megfőtt, leszűrt káposztát.
Én lisztes borsba mártott, sült szűzérmékkel tálaltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése