2010. július 4., vasárnap

Uborka, sőr, petrezselyem

Édesanyám készíti a legfinomabb kovászos uborkát. én nem is kísérlem meg utánozni, úgy sem sikerülne. Szerencsére ő egész nyáron ellát bennünket, így nem volt kérdéses, hogy ma is ezt esszük.
Mivel volt egy doboz söröm, és tudtam, hogy meginni úgy sem fogjuk, ezért ezzel készítettem a szűzpecsenyét. Remek lett. A petrezselymes újkrumpli meg már csak a koronája volt ennek az egész ebédnek.




Sörtésztában sült szűzpecsenye, petrezselymes újkrumplival és anyukám kovászos uborkájával

Hozzávalók:
egy szűzpecsenye
2 tojás
7 evőkanál liszt
2 dl sör

bors
olaj

A szűzpecsenyét lehártyáztam, és felszeleteltem. Kivertem egy kicsit, majd sóztam. Amíg állt elkészítettem a tésztát. A tojást csomómentesre kevertem a sóval, borsa, és hozzátettem a hat evőkanál lisztet és a sört. Ezzel is kevertem, majd állni hagytam körülbelül egy óra hosszat.
A húsokat lisztbe, majd a masszába mártottam, és bő, forró olajban aranybarnára sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése